Räkningar att de innehåller

räkningar

I Ryssland föreskriver lagen ett tydligt förfarande för betalning av allmännyttiga tjänster. Inte för att vara i en svår situation och inte vara svarande i rättegången bör vara medveten om alla nyanser av lagstiftningen på detta område.

om betalning av allmännyttiga tjänster plikt

Skyldigheten att betala för konsumeras verktyg gäller för alla användare. Dessa inkluderar medborgare, eller individer och företag - juridiska personer.

I det här fallet innebär utnämningen av rummet ingen roll för konsumeras energitjänster och betala ägarna och hyresgästerna i bostäder och lokaler.

I Ryssland är förfarandet för beräkning av allmännyttiga tjänster är registrerade i bostadslagen. Grundläggande verktyg medborgare regler för betalning som anges i artikel 153 i LC RF.

Det finns två huvudtyper av betalningar:

I avsnittet för användning av huset och hyran ingår avgifter för "reparation", som år 2015 markeras i en separat position.

Vidare i LCD skriven betalningsvillkor för användning av bostäder (artikel 155, den 10: e dagen i varje månad), är kostnaden för verktyg regleras av artikel 156 och artikel 157 i LC RF.

Enligt dessa artiklar kan man avgöra om parametrarna för beräkning av efterlevnaden av räkningar, ställs ut i kvitton.

På hur många ökning räkningar vid tidpunkten för registreringen? Se här.

Elräkningar omfatta alla tjänster som erbjuds medborgarna för en bekväm vistelse.

Alla verktyg tillhandahålls tjänster av strömförsörjning företag och bostadsföretag.

Tjänsterna tillhandahålls enligt avtal med kunder, som visar:

 • listan över tjänster;
 • betalningsvillkor;
 • konsumtionsgränser;
 • rättigheter och skyldigheter för parterna,
 • deras ansvar vid avtalsbrott poster.

I synnerhet är standardkontrakt ska betala månadsvis kundservice upp till 10 siffror och ge ett kvitto för betalning månadsvis tills den första dagen.

Dessa parametrar kan ändras efter beslut av en av parterna, eller genom överenskommelse mellan parterna.

Listan över verktyg ingår flera punkter:

 1. Konsumeras vatten - varmt och kallt vatten.
 2. Avlopp.
 3. Användning av elektrisk energi.
 4. Använda gas.
 5. Värme energiförbrukning - uppvärmning.
 6. Sophantering.

Grunden för beräkningen av nytta betalningar är artikel 157 LCD. Det visade att löne förbrukning av vatten, el, gas, som är nödvändig för avläsning.

För varje typ av tjänst priser på grundval av vilka beräkningen av det slutliga beloppet för konsumeras kubikmeter.

Om du inte har installerat meter, mängden betalning beror på konsumtionspriser per person (vatten, gas, summerade till spisen), eller per kvadratmeter (centralvärme, gas som används i eldstäder och andra uppvärmningsanordningar).

Priser och specifikationer bestäms av myndigheter inom området. De beräknas i enlighet med federala lagar som etablerar förfarandet för beräkningen.

Om beräkningarna av nytta betalningar görs till brott, kostnader för tjänster du kan utmana med krav ändra priser eller gå till domstol. Samma procedur för att utmana den mängd betalning tillhandahålls i fall av dålig service eller underlåtenhet att tillhandahålla dem. Till exempel den sena införandet av värme och så vidare.

Vanliga och acceptabla betalningssätt för alla nytta betalningar - en kontantavräkning centra, banker, postkontor.

Systemet är enkelt och tydligt, varje medborgare kommer med ett kvitto på en av dessa organisationer, det ger mottagning av pengar för tjänsterna. Du får tillbaka talong med en check för betalning.

Dessa dokument ska samlas in och lagras, särskilt de som får bidrag för verktyg. De kommer att krävas vid beräkningen av stödbeloppet för betalning av verktyg.

Det är ett mer modernt sätt att betala för elräkningar - personlig skåp. Genom denna tjänst är betalning för allmännyttiga tjänster som utförs på distans.

Möjligheten att online betalningar för verktyg inkluderar:

 • få information om ditt personliga konto, skulder, överskjutande belopp, straff, etc.
 • visa dokument på betalning;
 • historik över dina betalningar;
 • introduktions avläsningar av doseringsanordningar;
 • online-betalning för tjänster.

För att öppna ett personligt konto, bör du:

 • ERKTS besöka webbplatsen;
 • passera elektronisk registrering med angivelse av efternamn, namn, patronymikon namn, personnummer kontonummer, SMS-kod och få sin bekräftelse;
 • registrera ditt konto och aktivera den.

Ansamlingen av skulden för allmännyttiga tjänster är fylld med svaret enligt lagen. Anledningen till detta är underlåtenheten att uppfylla avtalsförpliktelser.

Lagstiftning som straffa åtgärder för dem som inte betalar för verktyg:

 1. För borttagning av bostäder för socialt hyra utebliven betalning av allmännyttiga under sex månader kan leda till uppsägning av avtalet och vräka hyresgästen tillsammans med familjemedlemmar i andra bostäder som uppfyller kraven i lösa in vandrarhemmet.
 2. För underlåtenhet att betala verktyg husägare kan hamna stoppa leveranstjänster, böter och avvänjning bostäder på bekostnad av återbetalning av skulder, om du har andra bostäder i fastigheten.
 3. När det gäller hyresbostäder för skulderna skrupelfria arbetsgivare betalar för nytto ägare.

Samla skulder kan vara en av följande metoder:

 • periodisering av påföljder;
 • upphävandet av tillhandahållande av tjänster;
 • överföra skuld till insamlingsorganisationer;
 • avhysning från lägenheten, en frisättning av ett anställningsavtal, inklusive social;
 • införandet av restriktioner för fastighetstransaktioner, för vilka det finns en imponerande (mer än 5% av marknadsvärdet av fastigheten) skulden på elräkningar (initiativet genomförs i många regioner).

Alla rese pretrial förfarandet för inkasso för elräkningar? Läs här.

Vilka är villkoren för nyttotjänster betalningar Housing koden? Detaljerna i denna artikel.

För att undvika problem, kan du betala skulden i delar eller ordna stöd för verktyg.

Bidraget betalas ut till medborgare i Ryska federationen som inte har skulder, eller de som har godkänt återbetalning av skulder.

Detta mått på statligt stöd upphör, om medborgaren återigen tillåta skuld

Bidraget betalas ut till medborgare som betalar för bostäder överstiger den tillåtna storleken för boendekostnader. Denna siffra i varje region sin egen.

I artikel 159 i LC RF reglerade kategori av medborgare som är berättigade till bidrag:

 • fastighetsägare;
 • hyresgäster i privata bostäder;
 • hyresgäster i sociala bostäder;
 • bestående i en bostadsrättsförening.

År 2015 regionerna berätta standarder för tillhandahållande av stöd i samband med graferna som visas på betalning för reparation.

Kommer att få ett kvitto för betalningen av allmännyttiga tjänster, en sällsynt medborgare med en noggrannhet på kan berätta, för vad och hur mycket han betalar. Så ofta det finns missnöje bland befolkningen om de uppblåsta siffrorna för gas. För att förstå när och hur du kan fuska, men när kvittonummer är motiverade, bör det vara.

Kvittot har två sidor, var och en har specifik information. På framsidan av de angivna uppgifterna om konsument platt: antalet personer som bor i lägenheten (denna information är viktig, om den inte installeras i lägenheten mätutrustning); storleken på lägenheten (det är nödvändigt i beräkningen av avgifter för underhåll.

Mängden betalning för elräkningar bygger på avgifterna, som fastställts av myndigheter och kommuner. Beräkningen baseras på volymen av konsumtionen av resurser, som bestäms på disken, och om de inte finns, i enlighet med de etablerade normerna för konsumtion.

Var inte tyst och ovillkorligt för att betala räkningar, om du inte har levt en viss tid i lägenheten eller förvaltningsbolaget brutit sina uppgifter. Vi kommer att förstå när du kan göra en omräkning av de upplupna beloppen och att behovet av detta. Betalning av elräkningar För vissa husägare Bostads tjänster krävs.

Kommunala företag har rätt att inaktivera eller begränsa användaren från makten, om skuldbeloppet är mer än tre av de totala månatliga betalningar. strömavbrott på grund av räkningar endast möjligt när konsumenter förhandsmeddelande inom 30 dagar icke-betalnings föregående sådant.

Transaktioner på köp / försäljning av egendom måste vara säkra, så innan du köper en lägenhet som du behöver veta är inte om de tidigare ägarna av efterskott, inklusive kommunala och bolån, och inte ålagts om gripandet eller begränsning av genomförande av transaktioner på denna egenskap. Hur kan man kontrollera tillgänglighet.

Den ryska regeringen 2014, begränsar tillväxten av den totala ersättningen för verktyg genom att införa en gräns index ökar, vilket i sin tur behöva justeras guvernörer i varje region. I praktiken innebär detta inte eliminera de extra vanliga konsumenter att betala för bostäder och nytta kostnader. Med 1.01. på 2015/06/30.

Internet har länge använts som ett finansiellt instrument, särskilt för alla typer av betalningar. Vänd och verktyg leverantörer som länge har förblivit trogna uteslutande konservativa metoder för att ta emot betalningar. Att arbeta med alla typer av betalningssystem eller jämnt.

I enlighet med artikel 153 i Housing kod för den ryska förfarandet för betalning för ett hus eller en lägenhet, liksom beräkningen av räkningar, bestäms från det ögonblick ansvars hos vissa individer. Ansvarig enligt lagen för avveckling av elräkningar i vardagsrummet bär hyresgästen av lokalerna.

Betalning av allmännyttiga tjänster i ett privat hem - det är en plikt för ägaren eller annan person som lagligen äger en bostadsfastighet (enligt artikel 153 i LC RF). Underlåtenhet att följa resulterar i bildandet av skulden och påföljder. Utilities betalas antingen genom sin faktiska förbrukning.

Få gratis juridisk rådgivning just nu:

+7 (499) 703-43-52 Moskva och podmoskovje

+7 (812) 309-57-61 Sankt Petersburg och regionen

8 (800) 333-45-16 ext. 530 Regioner

 • julia till inteckning inspelning September 9
 • Ljus katonok att skriva Hur man köper en tomt för individuell bostadsbyggande i förvaltningen?
 • trocuatrec338 att skriva Hur får man en inteckning om den officiella lönen är liten?
 • Valencia för att spela in inteckningar för invandrare
 • Alex att skriva en co-låntagare på hypotekslån

All rights reserved 2017

Helt eller delvis kopiering förbjuden enligt lag!

Vad ingår i listan av offentliga tjänster i Ryssland 2017

Inte varje medborgare vet exakt vad som ingår i listan över verktyg. Låt oss undersöka vad komfort kan räkna varje person i Ryssland 2017.

Och avgöra hur användarna resurs betala bestäms av förvaltningsbolag och Hoas.

På grund av offentliga tjänster till medborgarna kan se fram emot en bekväm vistelse.

Och listan över sådana tjänster som är etablerade i det avtal som upprättades mellan ägarna av lägenheter och bostäder, brottsbalken eller HOA.

Men inte alla av provkontrakt har på handen, och så ofta uppstår frågan, exakt vad som ska göra det styrande organet och för att det är nödvändigt att betala en avgift.

När allt kommer omkring, ofta på grund av sin okunskap om rättsliga normer, medborgarna inte medvetna om sina rättigheter, förmåner tillgängliga. Som ett resultat av de överbetalda.

Om du vet exakt vad vi betalar, är det möjligt att argumentera omräknat betalning av räkningar, som är behörig att utarbeta planer för ett privat hus under konstruktion, och så vidare. D.

Bostads Services har 2 typer - kommunala och bostäder. Och de båda öka komforten för människors liv.

Dessa företag behöver för att säkerställa oavbruten tillhandahållandet av bekvämligheter. Medborgare i sin tur måste omedelbart betala för dem.

Bostäder och kommunal service - tjänster som är utformade för att ge medborgarna basvaror.

Om din lägenhet inte är ansluten till alla sådana system för kommunikation, kan du uttrycka sina önskemål för att förbättra villkoren för de behöriga personer från berörda myndigheter.

Och myndigheter inte kan vägra en sådan begäran. Nödvändiga föremål i vardagsrummet:

 • dusch, badkar, handfat, som har en defekt ventil;
 • värmesystem, som arbetar utan avbrott (Elektriska apparater är inte inkluderade);
 • el och en europeisk stil socket;
 • avloppssystem.

Dessa föremål bör inte betraktas som offentliga tjänster. Detta innebär att tillhandahålla vissa tjänster.

Vilka är betalaren måste

genom att införa kravet på betalning för tillhandahållande av offentliga tjänster som föreskrivs i art. Housing 153-kod.

Det indikeras när den förekommer i en viss krets av människor. Måste betala:

Faktureras till registrerade personer. Lagen ger inte laddning av personer som faktiskt bor i lägenheten.

Undantaget är när konsumenterna vill frivilligt att betala för tjänsterna. Men i detta fall är mellan personen och ägaren önskvärt att ingå ett avtal.

Följaktligen h. 11 Art. LCD 155 i Ryska federationen, om rummet inte använder ägare, arbetsgivare eller annan person rätten att inte betala för att tillhandahålla offentliga tjänster inte uppstår.

Om medborgarna tillfälligt frånvarande skall avgiften för enskilda tjänster baseras på konsumtion normer, som föreskrivs i de regionala akter.

Betalningarna kommer att räknas för den tid då personen inte bor i lägenheten. Det bör baseras på order av anslag som de ryska myndigheterna.

I h. 3 msk. 30 LCD säger att lägenhetsinnehavare ska hålla rummet om det inte är platt eller allmän egendom, och om inte annat anges i avtalet eller federal lag.

Avgiften betalas i enlighet med det undertecknade avtalet. Därför, oavsett om levande om du är i ett rum, deras engagemang för offentliga tjänster betalaren du behöver utföra.

I händelse av hyresskulder medborgare skulle vara svårt att sälja lägenheten. Ja, och du kan lämna in en stämning för utebliven betalning av personal som tjänstgör i huset företaget.

Som betalare kan agera både fysisk och juridisk person och enskilda företagare.

Huvuddokumentet, som preciseras nyanserna av offentliga tjänster - Beslut av myndigheterna i Ryssland № 354 av 6 maj 2011 i dess ändrade lydelse.

Det är också relevanta bestämmelser i förordningen nummer 234, som antogs av regeringen i Ryska federationen 26 juni, 2013.

Det bör hänvisa till reglerna och, vilket återspeglas i:

Vad ingår i den förteckning över offentliga tjänster för individer (medborgare)

Det finns några obligatoriska tjänster, som anges i lagstiftningen. De är:

Om huset inte är ansluten till en av dessa tjänster, kan du kontakta en representant för åklagarmyndigheten. Ta upp frågan om ersättning för alla skador.

Rättigheter och kan förlora få ett antal tjänster, om en lång tid inte betala för dem. Lång kan betraktas som ett halvår. Efter en sådan period företrädare för bostäder och kommunal service kommer att koppla från.

Ända sedan 2012 kom Ändring avseende elförsörjning hus. Ibland företag som tillhandahåller tjänsten är verkställare av offentliga tjänster.

Vad ska dessa tjänster bör innehålla? Företaget som levererar resursen ska inte vara engagerade i den elektriska service och övervaka resultatet av högkvalitativa tjänster i hemmet.

Vad är skillnaden i mark småbruk och privata bostäder 2017, finns här.

Leverantör övervakar bara rätt tillhandahållande av tjänster till de begränsningar som skiljer de delar av systemet.

Månads konsumenten tar avläsningar i slutet av månaden och överlämna dem till företaget försäljningsenergi.

Om informationen inte lämnas, kommer bolaget att förlita sig på konsument uppgår till de etablerade normer.

Konsumenterna bör också göra det möjligt för de anställda Energosbyt kontrollera tillståndet av utrustningen och hur tillförlitliga de uppgifter som lämnats.

Vi kan inte tillåta skada tätningen, avlägsnande av mätaren. Vid tillfällig frånvaro av ägaren av lägenheten kommer fortfarande att betala den totala konsumtionen hus el, som bestäms med hänsyn till det utrymme som upptas av ägaren.

Om disken inte är beräkningarna genomförs med hänsyn till de regler som är olika i varje territoriella distriktet i Ryssland.

Koppla tjänsten om det finns skuld som inte betalas inom 3 månader. Invånarna måste betala för el och som går till offentliga platser - på vinden, hiss, korridor och så vidare ..

Regeringen sätter standarder. Leverantören förbinder sig också att tillhandahålla en tjänst utan avbrott och spänningsvariationer.

Denna tjänst förutsätter att användaren kommer att leverera vatten som renats från patogena mikroorganismer.

Vattnet bör inte heller vara några skadliga kemiska föreningar - arsenik, heavy metal, och t. d.

Det kan avbrytas genom tillförsel av kallt vatten, men inte längre än 8 timmar eller över natten (när en stor olycka).

Lagstiftningen är tillåtet att ta en paus i utbudet av varmt vatten (på ett liknande sätt). Kontraktet klargör omfattningen och temperaturen - inte mindre än + 40, men inte mer än 75 grader.

Betalning skall ske i enlighet med bestämmelserna om personen godkänd på regional nivå.

Det kommer att ta hänsyn till hur många invånare bor i rummet, och sedan beräkna mängden resurser som används. I alla territoriella distrikt i kostnaden för tjänsten är annorlunda.

Lagstiftnings enactments Ryssland etablerade normen - i rummet bör inte vara mindre än lufttemperaturen 18 grader över noll. Antag att intervallet på att leverera tjänster till en dag per månad totalt.

Engångs break kan vara av sådan längd:

Mätning sker med hänsyn till den totala ytan och accepterade standarder. I priset ingår värme och betala summan av användning.

Det antas dränering. Avloppssystem - är avgörande för vattenförsörjningen. Med den bort avfall och hushållsvatten.

Om systemet är i gott skick, kan vi tala om säkra sanitära förhållanden i hemmet.

Betala för tjänster i enlighet med de etablerade regionala tarifferna. Volymerna av avloppsvatten anser det totala resultatet av vattenanvändningen.

Betalning sker med hänsyn till storleken på lägenheten. Av denna anledning finns det ofta tvister.

När allt kommer omkring, många konsumenter anser att det är nödvändigt att ta hänsyn till antalet människor som lever i området.

Video: Vad är i mottagandet av bostäder och kommunal service

Skötsel av behållaren plattform bör utföras ägare, det är inte alltid ett sådant område anses obschedomovoy och sådant, som företrädare för kommunen måste följa.

Den huvudsakliga nackdelen med betalning av räkningar - betalning av avgiften enligt de normer, snarare än en volym.

Därför vidtas åtgärder för att säkerställa att varje bostadshushåll för redovisning, på grundval av vilka kommer att bestämmas av storleken på styrelsen i enlighet med artikel. 157 LCD.

Om en sådan anordning inte är närvarande, är det belopp som bestäms baserat på specifikationen av resursförbrukningen per åkande (eller per kvadratmeter).

Lagen nummer 261 hänvisar till skyldigheten för medborgare att etablera obschedomovye redovisningsenheter (OGPU) i alla flerbostadshus.

Så det är möjligt att fastställa den exakta volymen av konsumtionen av resurser i en viss lägenhet.

Inte varje tjänst som tillhandahålls av fondbolaget är obligatoriskt. Det finns som tillval när en person kan välja mellan två en efter eget gottfinn. Dessa inkluderar tillhandahållande av varmt vatten och gas.

Du kan även välja båda tjänsterna. Ytterligare tjänster som medborgarna har rätt att välja sin egen, är:

 • kabel-TV;
 • radio (om den inte används av hyresgäster, sedan skriva uttalandet om handikappande);
 • intercom.

Men för hissen och sopnedkast medborgare inte kan betala, eftersom de är på territoriet i obschedomovoy. En annan sak, om de är felaktiga.

filen sedan ett klagomål eller en stämning och ge relevant bevis på dålig service.

Tänk på hur hyresgästerna betala för verktyg och juridiska personer.

När hyrde lokaler för uthyrning, utgör hela avtalet mellan ägaren och hyresgästen. Ett sådant dokument bör förskriva på vem vilar skyldigheten att betala för offentliga tjänster.

Om en sådan klausul inte finns i kontraktet, då alla dina räkningar kommer att skickas till lägenheten ägarens namn.

Därför är en punkt av betalning i avtalet tillåter uthyraren att skydda sig från skrupelfria hyresgäster.

Kanske 3 alternativ:

Vad ska betala för den juridiska personen

För innehållet obschedomovogo betala alla fastighetsägare, bland annat juridiska personer (restaurang, café, butik, som ligger på bottenvåningen).

Hur man skriver en prov käromål i domstol för skilsmässa med barn 2017, finns här.

Om uppsägning av avtal om köp och försäljning av fastigheter efter inteckning registreringen, klicka här.

Kostnaderna delas lika mellan alla ägare av bostäder och lokaler (i förhållande till deras aktier).

Det spelar ingen roll det faktum om en person använder en trappa, ett tak och en hiss (art. 39, art. 153, art. 158 LC).

Juridiska personer att betala för allmännyttiga tjänster annorlunda än medborgare. Företagen bör ingå ett avtal med artisterna på resursosnabzhenii - Storbritannien, HOA eller RIS.

Kostnad för tjänster måste godkännas vid ett möte med ägarna (enligt h. 7, Art. 156 LC).

Och beslutet kommer att gälla för alla utan undantag (del 5, art. 46 LC). Ibland priserna ligger i kommunen.

Varje lägenhet ägare, både bostadshus och andra bostäder (i reglerna har inget begrepp om "ägare av lokaler), bör uppfylla sina skyldigheter betalaren bekvämlighet. Men det är också viktigt att förstå exakt vad du måste betala.

Endast i detta fall, kan du bestämma om kränker dina rättigheter som konsument tjänsteföretag eller inte. Och det enda sättet att börja slåss för sina rättigheter i de godkända organ.

Elräkningar i det

"Verktyg" - aktivitet artist verktyg på kallt vatten, varmt vatten, sanitet, elektricitet, gas och värme, vilket ger bekväma förhållanden för medborgare som bor i ett bostadsområde. De nya reglerna för offentliga tjänster till ägare och användare av lokaler i flerbostadshus och hus.

Allmännyttiga företag menar med en säker och stabil leverans av kallt och varmt vatten, elektrisk energi, gas, värme, avgaser och rening av avloppsvatten, underhåll och reparation av hus, lokala området, samt förbättring av en lösning i enlighet med specificerade normer, normer och krav (MDC 2-04.2004).

1. För arbetsgivare lokaler som den sociala anställningsavtal eller ett anställningsavtal lokaler statlig eller kommunal fastighetsbeståndet, bostäder och samhällsservice inkluderar: kostnads ​​(betalningar) för underhåll och reparation av bostaden, som består av avgifter för tjänster och arbete förvaltning av hyreshus, underhåll och reparation av gemensam egendom i ett hyreshus.

Vad ingår i listan av offentliga tjänster i Ryssland 2018

 1. värmesystem, som arbetar utan avbrott (Elektriska apparater är inte inkluderade);
 2. avloppssystem.
 3. dusch, badkar, handfat, som har en defekt ventil;
 4. el och en europeisk stil socket;

Vi kan inte tillåta skada tätningen, avlägsnande av mätaren. Vid tillfällig frånvaro av ägaren av lägenheten kommer fortfarande att betala den totala konsumtionen hus el, som bestäms med hänsyn till det utrymme som upptas av ägaren. Koppla tjänsten om det finns skuld som inte betalas inom 3 månader.

Elräkningar - hur man hittar och betala skulder via Internet eller med kreditkort på nätet

En viktig del av livet för alla hyresgäster i lägenheter eller ägare av hus och annan egendom är verktyg, som många uppfattar som utestående hyra. Dock kan utbetalning av kommunala omfatta dolda utgifter som inte är noterade en företrädare för att tillhandahålla tjänster till företaget, så du måste noggrant studera dokumenten, för att veta vad man ska betala.

Betalning för bostäder - detta är ett mycket brett begrepp.

Baserat på innehållet i del 2 i artikel 162 i Housing koden, på uppdrag av ägarna till lokaler i ett hyreshus, styr partnerskap husägare eller bostadsrättsförening administration eller ledningsorgan andra specialiserade kooperativ management konsumentorganisation under avtalshantering inom avtalad tid för betalning krävs för att:

Vad ingår i verktyg

Oavsett var en person bor: i sitt eget hus-byggnad i ett hyreshus eller ett rum i ett gemensamt rum - han har för att betala räkningar, inte bara för livsrum, men också för tjänster för att säkerställa en bekväm vistelse.

Verktyg - en uppsättning verk som vi får acceptabla levnadsvillkor. Det är värt att överväga mer i detalj, som innehåller dessa betalningar.

Det omfattar kommunala tjänster

Utilities presenterade aktiviteter genom vilka medborgarna är bekväma levnadsförhållanden.

Listan över offentliga tjänster som krävs för att visas i avtalet mellan hyresgästerna och bostäder och kommunal service, förvaltningsbolaget, HOA eller annan ansvarig myndighet. Dock har inte alla en kopia av huset, så många är ganska logiskt frågan, vad är ansvar föreståndare, och vad de behöver för att göra en betalning.

De olika verktyg och bostäder tjänster?

Ryska Housing Code kräver medborgarna att betala för bostäder och samhällsservice.

I detta fall kan artisterna av offentliga tjänster vara juridiska personer eller enskilda entreprenörer. De får resurser, utföra arbetet och ansvara för funktionsdugligheten hos alla inom house kommunikation. Wastewater. Avledning avlopp bör också vara dygnet runt - genom centraliserad nätverk och interna system.

Räkningar: att de innehåller?

Förutom verktyg, kvitton närvarande bostadstjänster.

De kallas förbrukningsartiklar som rör allmänna lokalbehov. Naturligtvis, för obschedomovye måste betala bara invånarna i husen, medan invånarna i privata hem sådana utgifter inte har. Belysning av bostadshus och andra lokaler, samt stödja dem i den önskade temperaturen; Bedriva verksamhet som syftar till att upprätthålla hälsonormer i allmänna utrymmen och territorium av husen angränsande platsen, Urladda och transport av fasta och flytande avfall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

+ 8 = 12